Čipkasti flancati

##IMAGE-4011993##
Se sprašujete, kako jih oblikujemo? S škarjami, kot če bi izdelovali papirnate čipkaste prtičke ...
Sestavine
Jajca, moko, sladkor in mleko s kuhalnico zmešamo v srednje veliki skledi, da se sestavine dobro premešajo in dobimo homogeno zmes. Testo z rokami oblikujemo v kroglo, jo zavijemo v folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik.
Testo razdelimo na okoli 32 delov. Na pomokani delovni površini vsak del razvaljamo v 12 cm velik krog. Vsak krog rahlo pomokamo, ga prepognemo na pol, nato na četrtino in, če gre, še na osmino. Z ostrim nožem ali škarjami okrog robov izrežemo vzorčke, kakor če bi izdelovali papirnate čipkaste prtičke. Čipke razgrnemo in damo na stran, da se testo malo posuši.
Olje v cvrtniku ali kozici segrejemo na 180 °C. S koščkom kruha lahko preverimo, kako vroče je. Če se kruh v 30 sekundah rjavo ocvre, je olje primerno vroče. V vroče olje nežno polagamo po 2 ali 3 flancate. Cvremo jih približno 1 minuto, da se zlato obarvajo, nato jih položimo na kuhinjski papir, da se dobro odtečejo in ohladijo, medtem pa ocvremo še preostale flancate. Ko so vsi flancati ohlajeni, jih posipamo s sladkorjem in postrežemo – lahko tudi h kavi, čaju ali vroči čokoladi ali pa kot poobedek. Flancate lahko v nepredušno zaprti posodi hranimo 2 do 3 dni.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se