Babičini triki za vlaganje marmelade

Kratki in jedrnati namigi pri kuhanju marmelad za začetnike in izkušene kuharice.
Prvi namig
Čisti kozarci
Kozarce in pokrove po izpiranju za 3 do 5 minut položite v vrelo vodo. Nato jih odcedite na čisti kuhinjski krpi. Pri že uporabljenih kozarcih preverite, da se še vedno neprodušno zapirajo. Napolnite jih z vodo, zaprite in obrnite. Če nič ne izteče, so še vedno uporabni.

Drugi namig
Dodatne različice
Sadni masi lahko vmešate postrgano sredico vaniljevega stroka. Tudi slastno: polovico izbranih sadežev nadomestite z mangom ali rabarabaro.
Tretji namig
Ustrezna pomagala
Za mešanje uporabite leseno kuhalnico. Kovina lahko namreč reagira s kislino. Za polnjenje si pripravite mokro krpo.
Četrti namig
Shranjevanje
Marmelado hranite v hladnem in temnem prostoru. Tista z razmerjem 1 : 1 je obstojna približno leto dni. Na kozarce napišite datum vlaganja!
Peti namig
Odpiranje
Če se pokrovček ne zavrti, z večjo žlico nekajkrat potrkajte po njegovi sredini.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se