© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Slasten svinjski ragu po babičinem receptu


M. S., Maja
30. 5. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kaj je tisto, kar naredi babičin ragu s svinjino tako slasten? Vse izveste v spodnjem receptu.

svinjski ragu.jpg
Revija Maja

Ragu s svinjino

Sestavine za 4 osebe:
4 žlice olja
800 g svinjine
3 paprike (različnih barv)
100 g čatnija iz rdeče čebule
500 g paradižnikove omake z baziliko

Za čebulni čatni:
8 rdečih čebul
1 rdeč feferon
2 lovorova lista
25 ml olivnega olja
200 g rjavega sladkorja
150 ml balzamičnega kisa
150 ml rdečega vinskega kisa

Priprava:

1. Meso narežemo na manjše koščke. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na trakove.

2. V ponvi segrejemo olje in popečemo koščke mesa. Dodamo papriko in pražimo še nekaj minut.

3. Dodamo čebulni čatni in zalijemo s paradižnikom. Kuhljamo 10 minut.

4. Postrežemo s kremnim krompirjevim pirejem.

Priprava čatnija:

1. Čebule olupimo in jih narežemo na tanke rezine. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Oboje stresemo v ponev skupaj z lovorom in oljem. Kuhljamo 20 minut.

2. Ko čebula potemni in postane lepljiva, dodamo sladkor in kisa ter kuhljamo še pol ure, da dobimo gost temen čatni.

3. Čatni naložimo v steklene kozarce in počakamo, da se ohladi. Kozarce zapremo in jih shranimo v hladen in temen prostor. Najboljše je, če počakamo kakšen mesec, da čatni razvije pravi okus.

Preberite tudi: Sladek in slasten zdrobov puding z omako! Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.