Piščančje perutničke s stročjim fižolom
Sestavine
- 8 piščančjih perutničk
- sol
- olivno olje
- 2 šalotki
- 5 strokov česna
- nekaj vejic bazilike
- 500 g paradižnika
- 1 rdeča paprika
- 1/2 pora
- 100 g stročjega fižola
- 1 žlica sladkorja
- mleti črni poper
Priprava
1. Pečico segrejte na 200 stopinj. Perutničke začinite in pecite približno 30 minut. Med peko meso vmes enkrat obrnite. V krop dajte kuhati tudi stročji fižol – vre naj približno 15 minut.
2. Šalotko in česen olupite in drobno sesekljajte. Baziliko drobno sesekljajte. Sesekljano šalotko in česen prepražite na oljčnem olju. Dodajte paradižnik, sesekljano polovico bazilike, očiščeno in sesekljano papriko ter premešajte.
3. Por narežite na rezine in jih dodajte mešanici. Dodajte še kuhan stročji fižol (zmehčan, a čvrst na ugriz). Posladkajte in na koncu dodajte še prepražena piščančja bedra. Počakajte, da meso in zelenjava rahlo vrejo približno 15 minut. Po potrebi zalijte z vodo in začinite s soljo in poprom. Kot prilogo lahko postrežete kuhan riž, ki mu primešate žlico ali dve olivnega olja ter sesekljano svežo baziliko.
Nadaljevanje prispevka z recepti si lahko preberete v reviji Jana, št. 33, 13. avgust 2024.