Vonj hrane je tudi vonj pazduh
Ste vedeli?

Hrana močnih vonjav zelo vpliva na vonj potu, vsaj tako trdijo. Če ste že nagnjeni k temu, da se precej potite, je prav, da se tudi zavedate svoje prehrane, ki lahko še poslabša stanje. Čebula in česen izzivata žveplasto in ostro pot. Začimbe, kot so janež, kumina, kari v prahu, kakor tudi zelje in brokoli, peljejo do neprijetnih vonjav. Prehrana, ki je bogata z rdečim mesom, mlečnimi izdelki in alkoholom, proizvaja značilni vonj potu, na katerega se ljudje s časom navadijo. Najpomembnejše je, da se izogibate rdečih pekočih paprik, ker kapsaicin, ki je v njih, stimulira živčne receptorje v ustih na enak način kot toplota in zaradi tega naše telo misli, da nam je vroče, možgani pa nam takrat pošiljajo signal, da se moramo potiti.
E-novice · Njena
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se