© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ali veste, kako se jé česen?


D. B.
6. 10. 2016, 14.58
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vsak dan bi morali pojesti najmanj tri surove stroke česna.

česen.jpg

Česen je stalnica na našem jedilniku, je rastlina, s katero med drugim zdravimo prehlad in gripo. Znan je kot naravni antibiotik, antioksidant, čisti dihalne poti, uničuje nekatere viruse in deluje protivnetno.

Da bi čim bolje izkoristili njegovo zdravilno moč, ga moramo znati pravilno pripraviti.

1. Pred uživanjem česen pretlačite, saj s tem spodbudite encimsko reakcijo, pri kateri nastane alicin, ki ima med drugim protivirusno in protibakterijsko moč. 

2. Vsak dan bi morali pojesti najmanj tri stroke česna.

3. Jejte surov česen.

4. Če ga boste termično obdelali, naj kuhanje oziroma pečenje ne bo daljše od 10 minut.

Če se želite znebiti neprijetnega zadaha, ki je posledica uživanja česna, žvečite peteršiljev list, zrno kave ali koromač.



E-novice · Njena

Prijavite se na e-novice in ostanite v koraku z novostmi iz sveta estrade, mode, lepote, odnosov ter idej za potovanja.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.