© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nasveti, zaradi katerih bo meso na vaši mizi popolno


njena.si
25. 7. 2024, 15.00
Posodobljeno
17. 08. 2025 · 20:56
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za peko na žaru mora biti v marinadi vsaj četrtina olja. Veliki kosi mesa potrebujejo več časa, da se navzamejo okusa marinade.

meso žar.jpg

Meso v marinadi je treba od časa do časa obrniti. Marinirano živilo pred pečenjem odcedite in osušite s kuhinjskim papirjem, sicer ne bo porjavelo, ampak se bo v odvečni tekočini samo dušilo. Marinada mora vselej vsebovati kislino, na primer kis, limonin sok ali vino, zaradi česar postanejo živila in meso mehkejši. Marinada z rdečim vinom je primerna za temno meso, divjačino, mastne ribe in perutnino, z belim za bele ribe, perutnino in pa lupinarje. Marinada s sojino omako pa prav pred pečenjem na žaru za temno meso, perutnino in ribe.

E-novice · Njena

Prijavite se na e-novice in ostanite v koraku z novostmi iz sveta estrade, mode, lepote, odnosov ter idej za potovanja.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.