
Turizem / stran 35

Največja atrakcija je pražen krompir
Turistično društvo (TD) občine Markovci je eno izmed aktivnejših v občini. Njihov glavni cilj je promocija občine in njenih znamenitosti po drugih slovenskih in tujih krajih. Njihove stojnice so vedno dobro obiskane, po navadi so največje pozornosti deležni kuharski mojstri praženega krompirja.

Martinov pohod ''Od pletenke do malkovških goric''

Nagrajeni produkt Radgonskih goric predstavili na Bledu
Penina in z njo doživetje Untouched by Light postaja prepoznavni znak gornjeradgonskega podjetja

Gostje za najboljši mali kamp izbrali belokranjski Big Berry

Grajska pot Podsreda tretja na natečaju Turistične zveze Slovenije<strong> </strong>

Podelili priznanja najzaslužnejšim prostovoljcem v turizmu, med prejemniki tudi Pomurci
Turistična zveza Slovenije je v sklopu Dnevov slovenskega turizma na posvetu Turistične društvene organizacije v Novi Gorici podelila priznanja najzaslužnejšim prostovoljcem. Prejemnikov je bilo kar 51, nekaj tudi iz Pomurja.


Radgonske gorice prejele priznanje za inovativne dosežke
Prejeli so ga za doživetje Untouched by light

Priznanja za kakovost ponudbe in desetletja poslovanja tudi pomurskim gostincem
Podelili so jih na strokovnem srečanju gostincev.

Uspešna zgodba o zabavni znanosti
Največji znanstveno-zabavni park v Sloveniji je septembra praznoval tretji rojstni dan. Potem ko je Mestna občina Celje pred leti kupila stavbo nekdanje veleblagovnice v središču mesta, je v njej s pomočjo evropskih sredstev uredila Tehnopark Celje. Ta je postal ne le prostor za izobraževanje in navduševanje mladih za znanost, ampak tudi pomemben del turistične ponudbe mesta. Ta javni zavod vodi vse od ustanovitve Andreja Erjavec. Ob njenem imenovanju so se nekateri spraševali, s čim je prepričala občinske svetnike, da so jo imenovali za direktorico znanstveno-zabavnega parka, saj prej česa podobnega ni počela. Očitno se je v teh letih z delom dokazala, saj je nedavno občinski svet z novim županom na čelu podprl njeno kandidaturo za nov mandat, ki se bo začel februarja prihodnje leto.

RRA Posavje z e-Gradovi Posavja navdušila na mednarodni konferenci v Indoneziji



Konjiški Zlati grič vidi prihodnost tudi v turizmu
Podjetje Zlati grič iz Slovenskih Konjic ima novega direktorja Davida Hauerlanda, dosedanji direktor Silvo Žižek je zato po večletnem direktorovanju zapustil podjetje. Spomnimo, da je češko podjetje Fidurock s Petrom Valentom in z Davidom Hauerlandom na čelu konjiški Zlati grič prevzelo predlani. David Hauerland je vlogo direktorja prevzel jeseni, ker želi, kot pravi, dejavno soustvarjati zgodbo Zlatega griča in tesneje sodelovati z lokalnim okoljem. In kako namerava češki lastnik razvijati podjetje z dolgoletno tradicijo na področju pridelave kakovostnih vin?

Turistična kmetija Razgoršek: Složnost je ključ do uspeha
Seme za rast uspešne turistične kmetije Razgoršek v Pepelnem blizu Šmartnega v Rožni dolini je že v 80. letih prejšnjega stoletja zasejala mama Milica, ki je ob pomoči moža Martina uresničila zamisel o tem, da bi na kmetiji nudili prenočišča za goste. Njune sanje je nadgradil sin Martin, ki v ponudbo kmetije vsako leto doda kaj novega. Temu delu se je povsem posvetil, a brez pomoči sester Helene, Jožice, Sonje in Petre ter njihovih otrok ne bi šlo, je prepričan. Mama sedanje podobe kmetije žal ni dočakala, a so njeni nasledniki prepričani, da bdi nad njimi in da so tudi zato uspešni, medtem ko oče še vedno pomaga po svojih močeh.


(FOTO) S pohodom zaznamovali god svetega Martina
Zavod za turizem, kulturo in šport Murska Sobota je na današnjo soboto, ko goduje sveti Martin, organiziral že peti Martinov pohod. Udeleženci so se zbrali pred Hranilnico prekmurskih dobrot v Murski Soboti, od koder so se skozi mesto odpravili proti Nemčavcem in naprej do cerkve svetega Martina v Martjancih, kjer so jih pričakali domačini in jih pogostili. Po postanku in okrepčilu so se podali nazaj do izhodiščne točke, kjer so po približno devetih kilometrih sklenili letošnji pohod. Utrinke je v objektiv ujel Jure Kljajić.

Kam na martinovanje z družino?
Ko se po hišah razširi omamni vonj pečenega kostanja, pečene gosi in žvenketanje kozarcev, je čas za enega najbolj priljubljenih in razširjenih slovenskih praznikov – martinovanje. To slavje, s katerim se veselimo mladega vina, je priložnost, da z družino uživate v tradicionalnih dogodkih po vsej Sloveniji.

Enogastronomska rapsodija na Ptuju
Približuje se Martinovo in pred tem smo obiskali eno najbolj romantičnih vinsko kulinaričnih zgodb v Sloveniji.

Brezplačni spletni seminar o zaščitenih tradicionalnih proizvodih
Vabljeni na strokovni seminar na temo zaščite tradicionalnih kmetijskih pridelkov in živil ter njihovega potenciala v gostinski ponudbi Slovenije.