
Kulinarika / stran 242

Dnevni horoskop: Naredite nekaj novega, ne omahujte!
Preverite, kaj vam za danes napovedujejo zvezde. Saj veste, dobro je biti pripravljen, pa naj teče beseda o dobrih ali nekoliko slabših rečeh.

Horoskop za torek, 2. julija
Če verjamete ali ne, bolje je, da ste na vse pripravljeni!

Dnevni horoskop: Kdo vam kali notranji mir?
Preverite, kaj vam za danes napovedujejo zvezde. Saj veste, dobro je biti pripravljen, pa naj teče beseda o dobrih ali nekoliko slabših rečeh.

Horoskop: Izkoristite še zadnje dni direktnega Merkurja
V teden boste sicer z ugodno konjunkcijo stopili polni pričakovanj, ki pa jih bo v torek zamajal Sončev mrk. Svetuje se vam več previdnosti in diplomatski pristop.

Andreja Novak: ta teden zasluži posebno previdnost
Horoskop od 1.7. do 8.7. 2019

Horoskop za ponedeljek, 1. julija
Če verjamete ali ne, bolje je, da ste na vse pripravljeni!

Dnevni horoskop: Ne odlašajte s pomembno odločitvijo
Preverite, kaj vam za danes napovedujejo zvezde. Saj veste, dobro je biti pripravljen, pa naj teče beseda o dobrih ali nekoliko slabših rečeh.

Dario Cortese
Dario Cortese z zanimanjem opazuje vrtičkarje, ki plevel mečejo na kompost, namesto da bi ga pojedli. Je velik poznavalec »divje hrane«, ki zna v naravi nabrati več kot štiristo užitnih samoniklih rastlin in jih spremeniti v okusne divje obroke. Svoje znanje in izkušnje deli na praktičnih delavnicah, v publicistiki in priljubljenih avtorskih knjigah, za katere v šali pravi, da so trajnice.

FoodFatal
Ko sta materi samohranilki, Saša Rakita, menedžerka za marketing v mednarodnem švedskem podjetju, in Karmen Kozjek, zaposlena na fakulteti za psihoterapevtsko znanost, čez noč ostali brez zaposlitve, sta svojo smolo kmalu spremenili v veliko srečo. Iz poslovnega sveta sta prestopili v kulinariko, ustanovili podjetje FoodFatal in začeli prirejati prav posebne kateringe s poudarkom na otroških zabavah in poslovnih srečanjih.

Tedenski horoskop: Končno je nastopil čas, da naravnamo kompase
Ta teden dogajanja in sprememb na nebu ne bo zmanjkalo.

Horoskop: Sprememb se ne boste ustrašili
Kakšen bo zadnji dan junija? Ste pripravljeni?

Horoskop za nedeljo, 30. junija
Mesec gre proti koncu. Tudi zadnjega velja preveriti horoskop.

Horoskop: ne vdajajte se depresivnim stanjem
Kako boste vstopili zadnji vikend letošnjega junija? Bodite pripravljeni!

Horoskop za soboto, 29. junija
Če verjamete ali ne, bolje je, da ste na vse pripravljeni!

Lior Kochavy
Ljubljana, petek. S soncem obsijan Pogačarjev trg glavne mestne tržnic utripa od življenja. Nasmejani obrazi študentov, zaposlenih in upokojencev, radovedni turisti, otroški smeh in gneča okoli petdesetih stojnic, na katerih gostinci ponujajo jedi z vzhoda in zahoda, iz Slovenije in tujine. Tak je od prvega pomladnega dne pa vse do konca oktobra vsak petek na ljubljanski tržnici, vse odkar je leta 2013 Izraelec Lior Kochavy s svojo skupino organiziral prvo Odprto kuhno, prehransko tržnico na prostem, ki je kmalu postala najbolj urbana in najbolj kulinarična točka glavnega mesta. Od takrat pa do danes se je razširila po državi (najdemo jo na Ptuju, v Novi Gorici, Kopru, Novem mestu) in na druga področja (festivala Pivo & burger, Brina - ljubljanski festival džina). Z Liorjem smo se pogovarjali leta 2015.

Kaj vam pripravlja današnji horoskop?
Če verjamete ali ne, bolje je, da ste na vse pripravljeni!

Horoskop za petek, 28. junija
Če verjamete ali ne, bolje je, da ste na vse pripravljeni!

Praženje oreščkov
V: Kadar pražim oreščke, jih pogosto zažgem – prav hitro so črni in grenkljati. Kako naj ravnam, da bi se enakomerno zlato popražili?

Moka z dodanim pecilnim praškom
V: V tujih receptih pogosto zasledim moko, ki ji je že dodano vzhajalno sredstvo. Ali lahko uporabim navadno moko in ji samo dodam pecilni prašek?

Horoskop za četrtek, 27. junija
Če verjamete ali ne, bolje je, da ste na vse pripravljeni!