Za pripravo tega potrebujete le 5 minut
Kadar nimate časa za kuhanje, vam bo tale nasvet rešil trpljenje vašega želodčka.

Kus-kus z radičem
Sestavine:
- 1 skodelica kus-kusa
- 2 skodelici vode
- manjša glava radiča
- 1 pločevinka leče
- čebula
- 4 žlice oljčnega olja
- 4 žlice praženih mandeljev
- 2 žlici bučnih semen
- 2 žlici naribanega ingverja
- morska ali himalajska sol
- sveže mleti poper
Priprava:
Zavrite vodo in z njo prelijte kus-kus. Malenkost posolite in dodajte olje. Pokrijte in pustite stati 5 minut. Ta čas narežite radič na tanke trakce. Lečo odcedite in sperite. Čebulo nasekljajte in jo popražite na olju. Dodajte lečo in radič in ju ves čas mešajte, 2-3 minute. Kus-kus, ki se je ta čas napihnil, dodajte k zelenjavi. Mandeljne narežite in jih potresite po jedi, skupaj z bučnimi semeni, ingverjem in poprom.
To jed lahko uživate tako hladno kot tudi toplo. Po okus lahko, preden postrežete, dodate še par kapljic oljčnega olja.
E-novice · Njena
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se