© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept za prste obliznit: Piščančji pad thai


Tina Lucu / revija Liza Maja
2. 3. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kaj ko bi najdražje presenetili s pripravo najbolj priljubljene tajske jedi? Priprava je preprosta, preplet raznolikih okusov pa pravi ples za brbončice.

profimedia-0736383113.jpg
profimedia LIZA MAJA
piščančji pad thai

Energijska vrednost: 2442 kJ/584 kcal

Sestavine za 4 porcije:


400 g riževih rezancev
300 g piščančjih prsi
sol po okusu
4 žlice ribje omake
4 žlice sojine omake
1 čili
1 čebula
1 korenček
4 mlade čebule
rastlinsko olje
2 žlici rjavega sladkorja
sok 1 limete
2 jajci
100 g sojinih kalčkov


Priprava:


1. Riževe rezance namočite v vreli vodi in pustite, da se zmehčajo. Piščanca narežite na kose, ga dajte v skledo, dodajte sol, ribjo omako, sojino omako in sesekljan čili.


2. Meso dobro prepojite z marinado in ga pustite počivati. Čebulo in spomladansko čebulo narežite na kolobarje, korenje na rezance. Na 2 žlicah olja prepražite meso.

Preberite še


3. Po dveh minutah dodajte čebulo in korenje ter ju skupaj pražite še dve minuti. Nato dodajte rjavi sladkor in limetin sok. Premešajte in odstavite. Nato v ponev ubijte jajci.


4. Počakajte, da se strdita, in ju zmešajte. Dodajte rezance, kalčke in spomladansko čebulo. Skupaj kuhajte približno 2 minuti. Posujte z arašidi in koriandrom.

E-novice · Njena

Prijavite se na e-novice in ostanite v koraku z novostmi iz sveta estrade, mode, lepote, odnosov ter idej za potovanja.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.