Recept: Pudingova torta z rumom
Danes imamo za vas idejo, kako pripraviti slastno pudingovo torto. Saj veste, pride dan, ko potrebujemo preprost in hiter recept, zato si slednjega le shranite ...

Sestavine za 12 kosov:
- 5 jajc
- 250 g hladnega masla + za model
- 170 g sladkorja v prahu
- 2 žlici ruma
- 120 g moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 2 zavitka praška za vaniljev puding
- 100 g mletih mandljev
- 1 zavitek čokoladne kuverture
Za okrasitev:
- bela in mlečna čokolada
##IMAGE-1287385##
Postopek priprave po korakih
1. Ločite rumenjake od beljakov. Maslo penasto stepite s sladkorjem, rumenjaki in rumom. V drugi skledi zmešajte moko, pecilni prašek, prašek za puding in mandlje. Nato mešanico presejte na masleno zmes. Iz beljakov stepite trd sneg in ga previdno vmešajte v mešanico.
2. Denite jo v namaščen in pomokan tortni model in ji približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 °C. Po peki naj se ohladi.
3. Čokoladno kuverturo stopite nad vročo vodno kopeljo, jo prelijte po torti in počakajte, da se strdi. Torto okrasite z ostružki bele in mlečne čokolade.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se