© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Pudingova torta z rumom


Revija Liza Maja
10. 3. 2023, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Danes imamo za vas idejo, kako pripraviti slastno pudingovo torto. Saj veste, pride dan, ko potrebujemo preprost in hiter recept, zato si slednjega le shranite ...

profimedia-0389695870.jpg
profimedia
pudingova torta z rumom

Sestavine za 12 kosov:

  • 5 jajc   
  • 250 g hladnega masla + za model   
  • 170 g sladkorja v prahu   
  • 2 žlici ruma   
  • 120 g moke   
  • 1/2 žličke pecilnega praška   
  • 2 zavitka praška za vaniljev puding   
  • 100 g mletih mandljev   
  • 1 zavitek čokoladne kuverture

Za okrasitev:   

  • bela in mlečna čokolada  

    ##IMAGE-1287385##

Postopek priprave po korakih

1. Ločite rumenjake od beljakov. Maslo penasto stepite s sladkorjem, rumenjaki in rumom. V drugi skledi zmešajte moko, pecilni prašek,  prašek  za  puding  in  mandlje.  Nato  mešanico   presejte na masleno zmes. Iz beljakov stepite  trd sneg in ga previdno vmešajte v mešanico.

2. Denite  jo  v  namaščen  in  pomokan  tortni   model in ji približno 25 minut pecite v pečici,  segreti na 180 °C. Po peki naj se ohladi.

3. Čokoladno kuverturo stopite nad vročo vodno  kopeljo,  jo  prelijte  po  torti  in  počakajte,    da  se  strdi.  Torto  okrasite  z  ostružki  bele  in   mlečne čokolade.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.