© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Preprost recept za okusno čokoladno peno


K.M.
4. 1. 2021, 22.00
Posodobljeno
08. 03. 2021 · 14:33
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Gre za eno izmed najljubših sladic Gorazda Potočnika, ki jo lahko najdete tudi v njegovi novi knjigi Čokolada.

Vroča čokolada, čokoladna pena
Manca Jevšček / knjiga Čokolada
Vroča čokolada in čokoladna pena


Še več Gorazdovih receptov lahko najdete v knjigi Čokolada, ki jo lahko kupite tudi TUKAJ >>KLIKNITE<<.

Čokoladna pena

Količina: 6–8 lončkov po 200 ml

SESTAVINE
120 g belega kristalnega sladkorja


80 ml vode
4 rumenjaki
300 g sladke smetane
180 g temne čokolade z najmanj 55 % kakava

PRIPRAVA
1. V kozico vsujemo sladkor, prilijemo vodo in na zmerni temperaturi segrejemo do 114 °C. V skledo samostoječega mešalnika damo rumenjake, mešalnik nastavimo na visoko hitrost in na rumenjake vlijemo sirup. Pri najvišji hitrosti stepamo 10 minut, da nastane gosta kremasta masa, ki pridobi do petkrat več volumna, kot ga je imela na začetku.

Preberite še



2. Smetano rahlo stepemo pri srednji hitrosti, da obdrži obliko in ima mehke vršičke. Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo v mikrovalovni pečici, a pazimo, da jo segrejemo samo na 45 °C. Topimo jo v 30-sekundnih intervalih na jakosti 800 W, vmes mešamo, da se ne zažge in se enakomerno stopi. (Ali pa jo previdno stopimo v vodni kopeli.)

3. V rumenjakovo zmes najprej z metlico vmešamo toplo čokolado (to storimo hitro, da se čokolada ne sprime v kepice), nato pa z lopatico narahlo še smetano.



4. Peno nadevamo v lončke in postavimo v hladilnik za uro ali dve, da se učvrsti in ohladi. Postrežemo jo lahko tudi z vročo čokolado.

E-novice · Njena

Prijavite se na e-novice in ostanite v koraku z novostmi iz sveta estrade, mode, lepote, odnosov ter idej za potovanja.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.