Polnjene ribe na žaru
Recept za ljubitelje morske hrane ...

Sestavine za štiri osebe:
- 800 g majhnih rib (orada, ostriž, rdeči okun itd.)
- 1 limona
- sol
- mlet črni poper
- 70 ml olivnega olja
- 30 g medu
- 40 ml sojine omake
- 50 g rukole
Postopek priprave:
1. Ribe očistimo, odstranimo luske in speremo s hladno vodo. Limono prerežemo na pol in narežemo dve debelejši rezini, prerežemo na pol.
2. Ribe začinimo s soljo in poprom, pokapamo z limoninim sokom, poškropimo z oljem in pustimo počivati približno dve uri.
3. V majhni skledi zmešamo med, sojino omako, preostali limonin sok in rukolo.
4. Ribe napolnimo z rukolo in dodamo pol rezine limone. Ribe pečemo na žaru približno 15 minut na vsaki strani.
E-novice · Njena
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se