Počasen pirin kruh z drožmi
Iščete okusen recept za peko kruha z drožmi? Na spletu lahko zasledite zelo veliko receptov, mi bomo z vami podelili našega najljubšega ...

Kako pripraviti domač pirin kruh?
Sestavine za testo:
•100 g aktivnih droži
•350 g pirine moke
•250 g kefirja
•250 g tople vode
•1,5 žličke soli
•1 zvrhana žlica začimb za kruh (če želite)
Postopek priprave
1.V večji posodi droži pomešajte s preostalo tekočino, dodajte začimbe in sol ter temeljito premešajte. Nato dodajte moko in z roko zamesite zelo mokro testo, ki se močno oprijema roke. Gnetenje ni potrebno, dovolj je, da se sestavine dobro povežejo.
2.Testo dajte v ozek pekač, obložen s papirjem za peko, ga lepo razporedite in vanj z ostrim nožem večkrat zarežite, da pri peki ne bo razpokal. Pekač pokrijte in ga pustite na toplem približno šest ur. V tem času testo vzhaja in je pripravljeno za peko. Kruh pecite 50 do 60 minut pri 200 stopinjah Celzija.
E-novice · Njena
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se