© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Najbolj okusna ajvarjeva abeceda
Čas branja 1 min.

Pita z ajvarjem in skuto


Oglasno sporočilo
18. 10. 2018, 10.30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V nagradni akciji v revijah Zarja, Maja in Bodi zdrava smo vas povabili, da nam pošljete recepte za jedi, pri katerih se vam zdi ajvar nepogrešljiva sestavina. Vaše predloge smo vestno zbirali in zdaj lahko zapišemo, da smo z vašo pomočjo sestavili najbolj okusno ajvarjevo abecedo – z imeni receptov od A do Ž!

pita z ajvarjem.png
Promocijski material
Pita z ajvarjem

Pošiljatelja oziroma pošiljateljico po ene izbrane jedi za vsako črko naše ajvarjeve abecede smo razveselili s kompletom obeh ajvarjev (pekočega in nepekočega) Bakine tajne, tri najbolj izvirne recepte pa nagradili z bogatim darilnim paketom izdelkov blagovne znamke Bakina tajna. In kdo so naši trije izbranci?

Posebej so nas navdušili pita Marije Šalehar, rulada Janeza Jagodica in mafini Mateje Novak. Recepte zanje najdete v nadaljevanju, seveda pa ste vabljeni, da jih tudi sami preizkusite.

ajvar nepekoči BT Domaci Ajvar Blagi 550g SLO.JPG
Bakina tajna
V izdelkih Bakine tajne ne boste našli dodanih konzervansov, umetnih barvil in arom.

Torkat vam predstavljamo recept za pito z ajvarjem in skuto Marije Šalehar iz Kočevja: 

Pita z ajvarjem in skuto

Sestavine:
4 listi ajdovega vlečenega testa
400 g nepasirane domače skute
4 žlice ajvarja Bakina tajna
2 žlici nasekljanega drobnjaka
sol, poper
olje
400 ml mineralne vode
½ zavoja pecilnega praška
3 jajca 

ajvar recept .jpg
Marjana Romanović
Pita z ajvarjem in skuto

Priprava:

1. V skledo stresemo skuto in drobnjak, popramo, solimo, dodamo ajvar in dobro premešamo. Manjši pekač premažemo z oljem, pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija.
2. List testa dobro poškropimo z mineralno vodo in oljem ter ga prepognemo na polovico. Položimo ga v pekač in namažemo s tretjino nadeva. Na nadev spet položimo poškropljeno testo in spet nadev. Še enkrat ponovimo, da porabimo ves nadev. Na vrhu mora biti testo.
3. Pito narežemo na kocke, nato z metlico razmešamo jajca, štiri žlice olja, preostalo mineralno vodo in pecilni prašek. Prelijemo po piti in pečemo 35–40 minut. 

Ali veste vse o ajvarju? www.ajvar.com


Skrivnost Bakine tajne

Bakina tajna je priznana blagovna znamka sadnih in zelenjavnih shrankov. Ajvarje, sladke džeme, sokove in sadne namaze pripravljajo v duhu tradicionalne kuhinje naših babic, na naraven in domač način, saj želijo ohraniti najboljše iz plodov narave.
Sadje in zelenjavo obirajo ročno, skrivnost priprave pa je v počasnem kuhanju pri nizkih temperaturah, s čimer se ohranijo hranljive lastnosti plodov.
V izdelkih Bakine tajne ne boste našli dodanih konzervansov, umetnih barvil in arom, rezultat tega pa so slastni, okusni in zdravi shranki. Polnijo jih v prepoznavne kozarčke, ki prinašajo na mize duh kulinarične tradicije naših babic.
Delikatese Bakine tajne poznajo vsi gastronomski avanturisti in gurmani, ki uživajo v kakovosti balkanske kuhinje.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.