© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ne kupujte ga, ampak ga naredite sami!


Š. K.
29. 5. 2016, 10.35
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tole je super recept za domač grški jogurt

IMG_9489.jpg

Domač grški jogurt

Potrebujete LE: 
1000 g gostega polnomastnega jogurta ali LCA jogurta



Priprava
Pripravimo si večjo skledo, na katero namestimo gosto cedilo. Na cedilo položimo sterilno krpo ali široko gazo. Nato v cedilo stresemo jogurt. Pustimo, da se jogurt približno dve do tri ure odceja (odvečna tekočina bo odtekla v skledo).
Po dveh do treh urah vsebino v cedilu dobro premešamo in pustimo še kakšno uro, da odteče še malo tekočine. Postopek po potrebi ponavljamo, dokler na cedilu ne ostane gost, kremast jogurt.

Preberite še


Jogurt nato iz cedila predevamo v kozarčke, ki jih tesno zapremo in shranimo v hladilnik.

E-novice · Njena

Prijavite se na e-novice in ostanite v koraku z novostmi iz sveta estrade, mode, lepote, odnosov ter idej za potovanja.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.