© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kako pripraviti sivkin sladkor?


Metka McCully Žigon / revija Jana
2. 8. 2023, 14.00
Posodobljeno
15:53
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

S s sivko odišavljenim sladkorjem pripravljamo piškote, pecivo, sadne solate in druge sladice. Z njim lahko posladkamo tudi čaj.

sivka, lavanda, lavandula
Shutterstock
Sivkin sladkor

Opomba: Za uživanje uporabimo le pravo, navadno sivko (Lavandula angustifolia).

Kaj potrebujemo?

-          10 jušnih žlic sivkinih cvetov

-          300 g sladkorja

Priprava: sivko in sladkor zmešamo in damo v steklen kozarček s pokrovom. Pustimo teden ali dva. Občasno, ko se spomnimo, dobro pretresemo. Nato vse presejemo skozi sito, nič hudega, če vmes zaide kakšen košček sivke. Če smo vložili v sladkor prevlažno sivko, se sladkor strdi. V tem primeru vse preložimo v multipraktik in na hitro zmeljemo ter nato presejemo.

Preberite še

Še več nasvetov za uporabo sivke vaš čaka v 31. številki revije Jana.

sivka, lavanda, lavandula
Shutterstock
Sivka – lavanda




E-novice · Njena

Prijavite se na e-novice in ostanite v koraku z novostmi iz sveta estrade, mode, lepote, odnosov ter idej za potovanja.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.