Jagodno češnjev džem
Ste ga že preizkusili?

Sestavine
• 500 g jagod
• 500 g češenj
• 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2:1
Priprava
Jagode operemo, dobro odcedimo in odstranimo peclje. Češnje operemo, odstranimo peclje in jih izkoščičimo. Dve tretjini sadja spasiramo, ostalo pa narežemo na majhne koščke ter vse skupaj zmešamo z želirnim sladkorjem Wiener Zucker 2:1. Maso zavremo in kuhamo 7-9 minut, nato naredimo preizkus z mrzlim krožnikom, da ugotovimo ali je marmelada dovolj želirana. Če se kapljica marmelade na hladnem krožniku takoj strdi, lonec odstavimo z ognja in še vroč džem napolnimo v kozarce ter dobro zapremo.
Več receptov najdete tukaj: RECEPTI
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se