© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagodno češnjev džem


Oglasno sporočilo
17. 6. 2019, 08.15
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste ga že preizkusili?

Slika 4 - jagodno cesnjev dzem.jpg

Sestavine

• 500 g jagod
• 500 g češenj
• 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2:1

Priprava

Jagode operemo, dobro odcedimo in odstranimo peclje. Češnje operemo, odstranimo peclje in jih izkoščičimo. Dve tretjini sadja spasiramo, ostalo pa narežemo na majhne koščke ter vse skupaj zmešamo z želirnim sladkorjem Wiener Zucker 2:1. Maso zavremo in kuhamo 7-9 minut, nato naredimo preizkus z mrzlim krožnikom, da ugotovimo ali je marmelada dovolj želirana. Če se kapljica marmelade na hladnem krožniku takoj strdi, lonec odstavimo z ognja in še vroč džem napolnimo v kozarce ter dobro zapremo.

Več receptov najdete tukaj: RECEPTI


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.