
Zakaj bi morali jesti regrat?
Še vedno ga lahko najdete na bližnjih travnikih. Zakaj pa je tako zelo dober za naše telo?

V listih regrata najdemo fruktozo, grenčine, fenolno kislino, inulin, sterole, flavonoide, kalijeve soli in kumarine. Poleg tega je v regratu tudi kalij, ki je pomemben kot nadomestilo rudnin, ki jih človek izgubi zaradi povečanega izločanja seča. Še posebno bogat je z vitaminom A in C ter železom. Regrat naj bi imel višjo koncentracijo železa in kalcija kot špinača. Na voljo nam je tudi čaj iz regrata. Sicer se regrat v tradicionalni medicini že dolgo uporablja zaradi protirevmatičnih, protivnetnih in diuretičnih lastnosti.
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
8 °C
Deževno
četrtek, 13. 3
Deževno
petek, 14. 3
Deževno
sobota, 15. 3
Deževno
7-dnevni obeti