Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

To dvoje lahko pospeši razvoj raka


A. S.
30. 1. 2018, 15.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Strokovnjaki so dokazali, ti dve živili pospešujeta rast rakavih celic.

narezek.jpg
Profimedia
Predelane mesnine povzročajo raka na debelem črevesju.

Že dolgo časa je znano, da živila, ki povzročajo vnetja v telesu, povzročajo tudi rakava obolenja. Med takšna živila spada hrana, ki zakisa naš organizem. Na prvem mestu je to sladkor. Zato Svetovna zdravstvena organizacija že dlje časa opozarja, da sladkor ne prinaša ničesar dobrega, zato je prav, da ga poskušamo čim manjkrat dodati na naš jedilnik, če pa je mogoče, pa ga lahko tudi kar črtamo.

Strokovnjaki pa so v nedavni študiji odkrili še nekaj: velik povzročitelj raka sta tudi rdeče meso in predelani mesni izdelki, kot so salame, klobase, paštete in podobno. Vsa ta hrana povzroča vnetja in zakisa naše telo.

V časopisu JAMA Oncology, je bila objavljena zanimiva raziskava: Tisti ljudje, ki redno jedo hrano, ki povzroča vnetja (rdeče meso, predelani mesni izdelki, sladkor, bela moka, sladila ...), imajo za kar 32- odstotkov večjo možnost, da bodo zboleli za rakom., še posebej za rakom debelega črevesja.

Tisti ljudje, ki pa imajo na svojem krožniku pogosto zeleno zelenjavo ter se na splošno prehranjujejo zdravo, pijejo vodo, zeliščni čaj, uživajo črno kavo brez dodatkov, se gibljejo, s tem uničujejo rakave celice in zmanjšujejo možnost, da bi zboleli. Prav tako se jim skoraj razpolovi možnost, da bi zboleli za boleznimi srca in ožilja ter sladkorno boleznijo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.