Takole zarežite, pa se bo kostanj čudovito lupil
Vsak ima svojo ljubo tehniko, a katera je tista, ki daje najboljši rezultat? Preverite, kako zarezati kostanj, da se bo med peko tako lepo razprl, da bo lupljenje povsem preprosto ...

Imate tudi vi radi pečen kostanj? Da vas med zobanjem ne bo jezilo lupljenje plodov, se lotile rezanja na način, zaradi katerega bo kostanjevo lupino med peko krasno razprlo. Kako? Preko celotnega trebuščka kostanja naredite križ. Že res, da boste imeli malce več dela, a rezulat bo vreden vašega truda. Ob tem naj vas opomnimo, da v kostanj zarežite le toliko, da predrete ovojnico. Ne potiskajte noža v samo jedro.

Namig: Pred peko kostanj namočite v mlačni vodi. Tako se bo lupina omehčala in rahlo nabreknila.
Ko boste kostanj spekli, ga stresite na vlažno krpo, nato pa vse skupaj zavijte in odložite v posodo, da se malce ohladi. Boste videli, kako preprosto ga boste zvabili iz lupine!


Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se