Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Takole zarežite, pa se bo kostanj čudovito lupil


V.M.
26. 10. 2023, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vsak ima svojo ljubo tehniko, a katera je tista, ki daje najboljši rezultat? Preverite, kako zarezati kostanj, da se bo med peko tako lepo razprl, da bo lupljenje povsem preprosto ...

kostanj.jpeg
svet arhiv
Naredite križ

Imate tudi vi radi pečen kostanj? Da vas med zobanjem ne bo jezilo lupljenje plodov, se lotile rezanja na način, zaradi katerega bo kostanjevo lupino med peko krasno razprlo. Kako? Preko celotnega trebuščka kostanja naredite križ. Že res, da boste imeli malce več dela, a rezulat bo vreden vašega truda. Ob tem naj vas opomnimo, da v kostanj zarežite le toliko, da predrete ovojnico. Ne potiskajte noža v samo jedro.

kostanj.jpg
Profimedia
Rez v obliki križa: Večja kot bo zareza, bolj se bo kostanj med peko razprl.

Namig: Pred peko kostanj namočite v mlačni vodi. Tako se bo lupina omehčala in rahlo nabreknila.

Ko boste kostanj spekli, ga stresite na vlažno krpo, nato pa vse skupaj zavijte in odložite v posodo, da se malce ohladi. Boste videli, kako preprosto ga boste zvabili iz lupine!

lupljenje kostanja
sveta arhiv
lupljenje kostanja
kostanj
njena.si
pečen kostanj

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.