© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Špinačna rulada s kozjim sirom


Tina Lucu / revija Liza Maja
10. 4. 2024, 14.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tokrat je pred vami recept za slano rulado iz špinače, sira in šunke.

špinača-pečena
profimedia LIZA MAJA
špinača pečena

Sestavine za 14 porcij:


Za biskvit:
400 g špinače
3 jajca (rumenjaki in beljaki ločeno)
120 g ostre moke
1 strok česna
½ žličke soli

Za nadev:
200 g skute
200 g mehkega kozjega sira
2 stroka česna
sol
200 g šunke

##IMAGE-1462159##


Priprava:
1. Očiščeno špinačo dajte v skledo, jo prelijte z vrelo vodo in pustite nekaj minut, da zvodeni. Nato odcedite vodo, ohladite špinačo in z rokami iz nje iztisnite vso tekočino. Nato jo zmešajte v pire.
2. V špinačo najprej vmešajte rumenjake, nato pa še moko. Dodajte zdrobljen česen in sol. Na koncu previdno vmešajte še sneg iz beljakov. Mešanico razporedite po pekaču in postavite v pečico, ogreto na 180 °C. Peci 12 minut, nato vzemi iz pečice in ga skupaj s papirjem za peko zavijte v zvitek. Pustite, da se ohladi.
3. Zmešajte skuto s kozjim sirom, dodajte strt česen, posolite in temeljito premešajte. Pečen in ohlajen zvitek previdno odvijte in namažite s pripravljenim nadevom. Obložite z rezinami šunke in zvijete. Shranite v hladilniku, da se strdi, nato narežite in postrezite.




© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.