© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Porova pita z zelišči


Revija Liza Maja
24. 4. 2022, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zraven postrezite le veliko skledo sveže solate in kosilo je pripravljeno.

Porova pita z zelišči.jpg
Revija Liza Maja
Porova pita z zelišči

Kaj potrebujemo?

• 1 žlica masla + za pekač

• 250 g ohlajenega krhkega testa

• 2 čebuli

• 2 stroka česna

• 1/2 pora

• 1 šop mlade čebule

• 1 šopek drobnjaka

• 4 jajca

• 200 ml smetane

• 100 g mletega maskarponeja

• sol, črni poper

• vodna kreša za posip

##IMAGE-1356325##

Postopek priprave

1. Pekač (pribl. 26 cm) namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Razvaljano testo prestavimo v model in s prsti oblikujemo rob približno 3 cm visoko (preostalo testo odrežemo). Z vilicami prebodemo dno in shranimo v hladilniku.

2. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Por in mlado čebulo očistimo in na drobno narežemo. Drobnjak drobno sesekljamo. V ponvi na segretem maslu prepražimo čebulo. Nato dodamo česen in por ter skupaj na kratko prepražimo. Mešanico odstavimo in vanjo vmešamo mlado čebulo in drobnjak. V skledi stepemo jajca s smetano in maskarponejem. Kremni nadev začinimo s soljo in poprom.

3. Nadev damo na pripravljeno testo v pekaču. Pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, približno 30 minut, dokler se nadev ne strdi. Nato pustimo, da se malo ohladi v pekaču. Okrasimo z vodno krešo in narežemo na porcije.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.