Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Očiščevalna regratova juha


Z.F.
14. 3. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

V kulinariki regrat najpogosteje uporabimo za pripravo solate, kjer uporabljamo predvsem liste in neodprte cvetne popke. Starejše liste uporabljamo predvsem za pripravo juh, omak in sveže stisnjenih smutijev. Danes imamo za vas recept za regratovo juho. Izvolite ...

regratova juha.jpg
Dreamstime
regratova juha.jpg

Sestavine:

  • 600 ml jušne osnove,
  • 1 čebula,
  • 500 g regratovih listov,
  • 1 vejica mete,
  • 1 žlica koruznega zdroba,
  • 2 dl mleka,
  • sol,
  • poper,
  • olje
regrat 1.jpg
Dreamstime
regrat

Priprava:

Čebulo olupimo in sesekljamo. Stresemo jo v večji lonec, dodamo olje in na hitro prepražimo. Dolijemo jušno osnovno in dodamo očiščen regrat. Pokrijemo in kuhamo 10 minut, dodamo listke mete in kuhamo še dve minuti. Odstavimo in zmešamo s paličnim mešalnikom. V skodelici zmešamo zdrob in mleko, vlijemo v juho in dobro premešamo. Ponovno zavremo ter po okusu solimo in popramo.

Namig: Za popestritev okusa lahko dodate rezine tanko narezanega trdo kuhanega jajca.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.