Recept: Očiščevalna regratova juha
V kulinariki regrat najpogosteje uporabimo za pripravo solate, kjer uporabljamo predvsem liste in neodprte cvetne popke. Starejše liste uporabljamo predvsem za pripravo juh, omak in sveže stisnjenih smutijev. Danes imamo za vas recept za regratovo juho. Izvolite ...

Sestavine:
- 600 ml jušne osnove,
- 1 čebula,
- 500 g regratovih listov,
- 1 vejica mete,
- 1 žlica koruznega zdroba,
- 2 dl mleka,
- sol,
- poper,
- olje

Priprava:
Čebulo olupimo in sesekljamo. Stresemo jo v večji lonec, dodamo olje in na hitro prepražimo. Dolijemo jušno osnovno in dodamo očiščen regrat. Pokrijemo in kuhamo 10 minut, dodamo listke mete in kuhamo še dve minuti. Odstavimo in zmešamo s paličnim mešalnikom. V skodelici zmešamo zdrob in mleko, vlijemo v juho in dobro premešamo. Ponovno zavremo ter po okusu solimo in popramo.
Namig: Za popestritev okusa lahko dodate rezine tanko narezanega trdo kuhanega jajca.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se