Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ideja za prigrizek, ki bo popestril vašo gostijo


L. M. / revija Bodi zdrava
23. 12. 2024, 12.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ideja, s katero lahko popestrite praznično mizo. Zakaj ne bi pripravili malo drugačne sendviče?

Mini sendviči iz paljenega testa
Revija Bodi zdrava
Mini sendviči iz paljenega testa

(20 kosov)

Sestavine:

Za vetrnice:

  • 50 ml sončničnega olja
  • ščepec soli
  • 120 g gladke moke
  • 3 jajca
  • sezamova semena za posip

Za nadev:

  • 100 g gavde
  • 1–2 stroka česna
  • ščepec soli
  • 200 g topljenega sira
  • 100 g navadnega jogurta
  • 100 ml majoneze

Za zaključek:

  • kumarice
  • češnjev paradižnik
  • bazilika za okras

Priprava:

Olje in 150 ml vode prelijte v srednje veliko ponev, dodajte ščepec soli in zavrite. Dodajte moko in previdno mešajte, dokler se ne začne prijemati dna. Ponev s kuhano moko odstavite z ognja, pustite, da se ohladi (občasno premešajte), nato pa postopoma vmešajte jajca. Z gnetilnikom previdno premešajte. Mešanico dajte v slaščičarsko vrečko. Na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgajte vetrnice, jih potresite s sezamom in približno 35 minut pecite pri 180 °C. Med peko ne odpirajte pečice! Pripravljene vetrnice pustite, da se ohladijo. Položite jih na delovno površino in jih z manjšim nožem vzdolžno prerežite na pol.

Pripravite nadev: gavdo naribajte v skledo, dodajte strt česen, sol, sir, navaden jogurt in majonezo ter temeljito premešajte. S pripravljenim nadevom napolnite vse vetrnice, nato na vsako dodajte rezino kumare in paradižnika, okrasite z listom bazilike in vetrnice pokrijte.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.