Mega nasvet: dodajte malce belega vina!
Ko kuhate špargljevo rižoto, ji dodajte malce belega vina.

Kaj potrebujete za božansko špargljevo rižoto?
- 70 dag špargljev
- 1 majhna čebula
- 3 žlice masla
- 25 dag riža
- 1,5 dl suhega belega vina
- 8 dl zelenjavne jušne osnove
- 8 dag parmezana
- sol, poper.

Šparglje očistimo in narežemo na nekaj centimetrov dolge koščke. Vršičke prihranimo. Na polovici masla popražimo nasekljano čebulo, dodamo šparglje (brez vršičkov), še kratko popražimo in dodamo riž.
Pražimo nekaj minut, da riž postekleni, in zalijemo z vinom. Dušimo na močnem ognju. Ko vino že skoraj izpari, začnemo počasi prilivati jušno osnovo. Po desetih minutah dodamo vršičke špargljev. Dušimo še slabih deset minut, da se riž zmehča. Solimo, popramo ter vmešamo preostalo maslo in nariban parmezan.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se