Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mega nasvet: dodajte malce belega vina!


njena.si
11. 9. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ko kuhate špargljevo rižoto, ji dodajte malce belega vina.

risotto-plated-fork-cycling-tours-italy-dolomites-italiaoutdoors.jpg

Kaj potrebujete za božansko špargljevo rižoto?
- 70 dag špargljev
- 1 majhna čebula
- 3 žlice masla
- 25 dag riža


- 1,5 dl suhega belega vina
- 8 dl zelenjavne jušne osnove
- 8 dag parmezana
- sol, poper.

Asparagus-and-Courgette-Risotto.jpg


Šparglje očistimo in narežemo na nekaj centimetrov dolge koščke. Vršičke prihranimo. Na polovici masla popražimo nasekljano čebulo, dodamo šparglje (brez vršičkov), še kratko popražimo in dodamo riž.

Pražimo nekaj minut, da riž postekleni, in zalijemo z vinom. Dušimo na močnem ognju. Ko vino že skoraj izpari, začnemo počasi prilivati jušno osnovo. Po desetih minutah dodamo vršičke špargljev. Dušimo še slabih deset minut, da se riž zmehča. Solimo, popramo ter vmešamo preostalo maslo in nariban parmezan.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.