Čas branja 1 min.

En, dva, tri in že diši: lahke jedi za poletne dni


Lara Jelen
25. 8. 2024, 04.00
Deli članek

Tudi na hitro lahko pripravimo zelo okusne jedi. Sploh zdaj, ko imamo na voljo obilico zelenjave.

poletje, recept
Profimedia
Poletni recepti

Mini pice iz jajčevcev

Sestavine

2 jajčevca
sol
8 (vloženih) šampinjonov
150 g pršuta ali šunke, narezane na koščke
150 g trdega sira
200 ml paradižnikove omake
1/2 žlice sesekljanega zelenega peteršilja
1/2 žlice sesekljanega origana
mlet poper
4 žlice oljčnega olja

poletje, recept
Profimedia
Mini pice iz jajčevcev

Priprava

1. Jajčevce narežite na približno 2 cm debele rezine, jih posolite in pustite, da se približno 20 minut potijo. Nato jih osušite s papirnato brisačo. Narežite gobe (uporabite lahko kar vložene), na kocke narežite šunko in naribajte sir. Paradižnikovo omako zmešajte s sesekljanim peteršiljem in origanom ter začinite s soljo in poprom.
2. Pekač, obložen s papirjem za peko, na rahlo pokapajte z olivnim oljem in nanj razporedite jajčevce. Z obeh strani jih namažite z oljem, popoprajte in prelijte z začinjeno paradižnikovo omako.
3. Nato na jajčevce razporedite rezine gob in kocke pršuta ali šunke, potresite s sirom in postavite v ogreto pečico. Pecite pri 220 °C približno 7 minut. Pripravljene mini pice postrezite s preostalo paradižnikovo omako.

Še več poletnih receptov iz prispevka vas čaka v reviji Jana, št. 34, 20. avgust 2024.

nasl_Jana_34.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.