Na lovu za sevniškim krožnikom




Katera je značilna sevniška jed? To je vprašanje, ki so ga vzeli za delovno vodilo v okviru študentskega projekta Po kreativni poti do znanja - na lovu za sevniškim krožnikom: kulinarična dediščina kot gonilo trajnostnega razvoja turizma v občini Sevnica, ki od aprila poteka v Sevnici.
V projektu želijo izbrati značilno sevniško jed, pripravljeno iz sevniških sezonskih lokalnih sestavin, ki bi bila v različnih oblikah na voljo pri različnih sevniških ponudnikih. Ko bi si na primer gost zaželel poskusiti kaj značilno sevniškega, bi mu lahko to ponudili kot »sevniški krožnik«, ki bi bil v različnih letnih časih različen.
V projektu sodelujejo študenti Fakultete za turizem Brežice Helena Horvat, Marko Ogorelc, Ines Mlakar, Maja Vodišek, Nika Kramžar, Tamara Golavšek in krške Fakultete za logistiko Joži Močivnik in Mihael Medved z mentorjema z omenjenih fakultet Jasno Potočnik Topler, ki je vodja projekta, in Andrejem Liscem ter delovno mentorico Sabino Lokar z domačije Repovž.
Sevniški krožnik so včeraj predstavili v restavraciji Hotela Ajdovec v Sevnici. Zbrane so poleg študentov nagovorili sevniški župan Srečko Ocvirk, Jasna Potočnik Topler, varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano in dekan visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto Jože Podgoršek, Andrej Lisec in gostiteljica včerajšnjega dogodka Nuša Vidmar. Peli so člani okteta Jurij Dalmatin.
M. L.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se