Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ljubitelji suhomesnatih dobrot tudi letos s kolinami, salamiado, kuhali bodo golaž, ...


lokalno
Anton Hruševar
9. 3. 2023, 13.30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zdobrotami__01_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_zdobrotami__05_.jpg
Arhiv Lokalno.si

V petek, 3. marca, je Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot v prostorih večnamenske dvorane v Leskovcu pri Krškem izvedlo občni zbor. Prisotnim članom so predstavili lansko delovanje društva ter plan za letošnje leto. Po branju poročil je sledilo poročilo predsednika društva Jožeta Petkovška za leto 2022 in plan dela za 2023.

V lanskem letu so izvedli tradicionalne koline, društveni pohod, predstavili so se na občinskem prazniku v Krškem, na tržnici so izvedli salamiado, sodelovali so pri snemanju filma itd ...

Po planu za letošnje leto pa so januarja že izvedli že tradicionalne koline na star način, udeležili se bodo prireditve Jožeki kuhajo golaž, namen imajo sodelovati na občinskih ter krajevnih praznikih in izvesti Salamiado 6. maja na tržnici na Vidmu. Izvedli bodo strokovne ekskurzijo in razna predavanja ter sodelovati z mediji za večjo prepoznavnost - in seveda ohranjati kulturno dediščino za mlajše rodove.

Po končanem zboru se je ob domači kmečki hrani in pijači nadaljevalo druženje, kjer so si izmenjavali mnenja, kako najboljše izdelati domače mesnate izdelke.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.