Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kuhali so golaž


dolenjski-list
M. L.
31. 3. 2016, 08.15
Posodobljeno
06. 04. 2016 · 13:07
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

bistrica_ob_sotli___2016.jpg
Arhiv R. V.
Rdeči vragi (Foto: Arhiv R. V.)
bistrica_ob_sotli_2016.jpg
Arhiv R. V.
Rdeči vragi (Foto: Arhiv R. V.)

Turistično društvo Bistrica ob Sotli in Gostilna Šempeter sta v Bistrici ob Sotli organizirala tekmovanje v kuhanju golaža. Poimenovali so ga Jožeki kuhajo golaž, na njem pa so se Jožeki že trinajstič pomerili v kuhanju golaža, je sporočil Željko Nikezić iz Brežic. Na prireditvi, ki so jo pripravili ob tradicionalnem Jožefovem sejmu v nedeljo, 20. marca, je letos sodelovalo osemnajst ekip iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije.

Organizator je poskrbel za meso, čebulo in mast, ostale sestavine pa je vmešala vsaka ekipa po svojem okusu.

Po mnenju udeležencev so bili vsi kotlički polni okusnega golaža, tako da je imela žirija tekmovanja izjemno težko delo pri razdelitvi bronastih, srebrnih in zlatih kuhač. Poleg teh ocen vsako leto podeljujejo tudi priznanja za izjemne dosežke.

Letos se je še posebej izkazala ekipa Rdeči vragi iz Brežic, ki je poleg zlate kuhače prejela še posebno priznanje, ker je skuhala najbolj okusen golaž.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.