© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

FOTO: Salamijada Društva ljubiteljev suhomesnatih dobrot


lokalno
Anton Hruševar
28. 4. 2022, 13.50
Posodobljeno
29. 04. 2022 · 10:22
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

b_salamiada__01_.jpg
Arhiv Lokalno.si
b-salamiada (01)
b_salamiada__03_.jpg
Arhiv Lokalno.si
b_salamiada__18_.jpg
Arhiv Lokalno.si
b_salamiada__19_.jpg
Arhiv Lokalno.si

V soboto, 23. aprila, je Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot na tržnici v Krškem izvedlo 8. Salamijado. Tudi letos je komisija (v njej so bili Drago Košak - predsednik, Dušan Lipej, Štefan Kiler, Kristina Ogorevc Račič, Braco Miloševič in Martina Žiberta) zopet imela veliko dela, saj je morala oceniti 40 salam in 20 špehovk.

Tako pri salamah kot pri špehovkah so ocenjevali zunanji izgled, vonj, prerez in okus. Po njihovi oceni je najboljšo salamo izdelal in zasedel 1. mesto Matjaž Peterlin iz Bele Cerkve - Šmarješke Toplice, 2. mesto je zavzel Pavle Vidic – Straža in 3. mesto Rado Črtalič - Boštanj.

Pri špehovkah pa je najboljšo izdelal in dosegel 1. mesto Boštjan Sintič - Dol. Pirošica – Cerklje ob Krki, 2. je bilo Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot – Leskovec pri Krškem, 3. pa je bil Matjaž Božič – Leskovec pri Krškem.

Po oceni komisije je bil najboljši domači izdelovalec salam Tomaž Pflege, ki je  v kategoriji salam osvojil 14. mesto.

Priznanja in medalje je skupaj s povezovalko Mojco Kranjec podelil predsednik društva Jože Petkovšek, ob zvokih ansambla Šentjanci pa so ob izmenjavi mnenj o salamah in špehovkah druženje nadaljevali še pozno v noč. 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.