Foto: Najboljši segedin je na Kapüstnem dnevu skuhala ekipa iz Markovec
Prireditev so organizirali že 21. leto zapored.

Zavod za turizem, šport in kulturo (ZTŠK) Šalovci je ob podpori Občine Šalovci že 21. leto zapored organiziral kulinarično prireditev, ki nosi ime Kapüstni den, namenjena pa je predstavitvi najrazličnejših jedi iz zelja, ki jih pripravljajo pridne gospodinje.


Prireditev je imela poleg degustacijske note še tekmovalno noto. Ekipe iz občine in okolice so se namreč pomerile v kuhanju segedina, ki jih je nato ocenjevala tričlanska komisija v sestavi Marjanka Črnko, Jožica Črnko, Monika Holsedl in Klavdija Celec.
Po mnenju komisije je najboljšo jed letos skuhala ekipa iz Markovec, druga je bila ekipa iz Domanjševec, tretja pa ekipa iz Šalovec.



Skupno je sicer tekmovalo osem ekip, poleg omenjenih še ekipe iz Budinec, Čepinec in Dolenec ter člani Društva upokojencev Šalovci in člani Kulturno-umetniškega društva Šalovci.


Po nekaj letih premora so letos ponovno izbirali tudi naj... zeljno maskoto, to je po mnenju komisije, ki so jo sestavljali zaposleni ZTŠK Šalovci, izdelala ekipa iz Čepinec.

Poleg naštetega so organizatorji poskrbeli za kulturni program, v katerem so se predstavili člani folklorne skupine Podkolonca iz Cankove ter učenci Zasebne glasbene šole Virtuoz z etno programom. Prav tako so organizatorji pripravili bogato tombolo, dogodek pa je popestril še sejem domačih izdelkov in pridelkov.


E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se