Prekmurec Manuel Časar z oddajo Okusi Slovenije dočakal televizijski krst
Manuel Časar v oddaji pripravlja številne jedi, ki so značilne za Prekmurje.
Na vestnik.si smo julija pisali, da bo mladi Manuel Časar iz Kuzme, ki že nekaj let živi na Primorskem, jeseni na televizijskem programu Kitchen TV vodil oddajo Okusi Slovenije. Oddaja je nedavno prišla v eter in je na sporedu vsak dan ob 11.05 in 19.05.
Časar, ki je v gostinstvu začel delati v času srednje šole, nam je v pogovoru razkril, da je snemanje oddaj potekalo v studiu v Beogradu. Posneli so jih dvanajst in vanje je želel vključiti vseh sedem slovenskih kulinaričnih regij. "Ker sem želel predstaviti čim več Prekmurja, sem moral eno regijo izpustiti. Tako sem se žal poslovil od Koroške in tamkajšnjih kvočenih nudlnov. Čeprav se nam zdi, da imamo v Sloveniji zelo barvito kuhinjo, mi je vseeno nekaj preglavic povzročalo dejstvo, da vse regije uporabljajo zelo podobne sestavine, krompir, ajdovo moko, ocvirke, kislo zelje ... Različni načini življenja in raznolikost ljudi pa privedejo do tega, da imamo različne jedi, čeprav so sestavine skoraj iste," nam je povedal.
Oddaje so posvečene Prekmurju, Štajerski vključno s Prlekijo, Dolenjski, Gorenjski, Notranjski in Primorski.
Gledalci boste lahko med drugim spremljali, kako Manuel Časar pripravlja potico, prekmursko gibanico, bujto repo in druge prekmurske ter slovenske jedi. Prekmurec je v oddajah odet v svojevrstno nošo, in sicer v moderno izvedbo narodne noše. Nosi brezrokavnike iz žameta, na njih pa je rdeči nagelj, ki je simbol slovenstva, prav tako pa tudi predpasnik, ki ga nekoliko spominja na tisti tradicionalni predpasnik, ki so ga nosile ženske na slovenskih in prekmurskih kmetijah.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se