Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Dolenjski list skuhal najboljši golaž


R. V.
30. 5. 2010, 09.50
Posodobljeno
09. 06. 2010 · 14:04
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Arhiv Dolenjskega lista
Gremo na Madžarsko.

Arhiv Dolenjskega lista
Rudi Vlašič in Tomaž Zorko sta skuhala najboljši golaž. (Foto: DL)

Arhiv Dolenjskega lista
V Termah Olimia je včeraj dišalo po golažu. (Foto: DL)

Včeraj so v Podčetrtku potekale slovenske kvalifikacije za nastop na osmem evropskem prvenstvu v kuhanju lovskega golaža v kotličku za novinarje, organizirala sta jih Radio Univox iz Kočevja in Terme Olimia. Na tekmovanju sta se najbolje odrezala člana naše ekipe, torej ekipe Dolenjskega lista, Rudi Vlašič in Tomaž Zorko. Tokrat so se kvalifikacij udeležili predstavniki 21 slovenskih medijskih hiš. Namen pa ni bil le tekmovanje, temveč predvsem druženje in spoznavanje ter sprostitev po napornem novinarskem delu.

Divjačinske golaže je ocenjevala mednarodna komisija, sestavljena iz novinarjev, ki imajo licenco za sojenje. Za našima kuharjema sta se uvrstili predstavnici Radia Kranj, tretje mesto pa je zasedla novomeška ekipa InfoGlasbeniNet, za katero sta kuhala Mojca Saje in Roman Plut. Vsa tri moštva so se uvrstila na evropsko prvenstvo, ki bo sredi septembra v mestu Pécs na jugozahodu Madžarske.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.