© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Pomembno opravilo

Mlado vino in pečen kostanj: Izidor in Polde resna pri rezanju


dolenjski-list
Lidija Markelj
20. 11. 2025, 14.20
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Mlado vino se vselej prileže k pečenemu kostanju, kar dobro vedo tudi šmarješki vinogradniki, ki so ga obiskovalcem postregli na letošnjem martinovanju.

d46_druzabnakostanje.jpg
L. M.
Izidor in Polde resna pri kostanju

Pred peko je kostanj seveda treba narezati in pri tem sta bila najmarljivejša Izidor Cvelbar (na fotografiji levo) in Leopold Perme (desno). 

Izidor je že vrsto let blagajnik Društva vinogradnikov Šmarjeta in glavni enolog, ki opravlja meritve moštov in vin v društvenem laboratoriju za vse vinogradnike in je tudi sam izvrsten vinogradnik in sommelier. Polde je prav tako odličen vinogradnik, njegov cviček je med letošnjimi izbranimi vini, ki jih je mogoče okušati na cvičkovi fontani. Permetovi so znani tudi kot pridni pridelovalci orehov. 

E-novice · Dolenjska

Svet24

Prijavite se na e-novice in bodite vedno na tekočem z novicami, dogodki in zgodbami iz vašega okolja.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.