Mlado vino in pečen kostanj: Izidor in Polde resna pri rezanju
Mlado vino se vselej prileže k pečenemu kostanju, kar dobro vedo tudi šmarješki vinogradniki, ki so ga obiskovalcem postregli na letošnjem martinovanju.
Pred peko je kostanj seveda treba narezati in pri tem sta bila najmarljivejša Izidor Cvelbar (na fotografiji levo) in Leopold Perme (desno).
Izidor je že vrsto let blagajnik Društva vinogradnikov Šmarjeta in glavni enolog, ki opravlja meritve moštov in vin v društvenem laboratoriju za vse vinogradnike in je tudi sam izvrsten vinogradnik in sommelier. Polde je prav tako odličen vinogradnik, njegov cviček je med letošnjimi izbranimi vini, ki jih je mogoče okušati na cvičkovi fontani. Permetovi so znani tudi kot pridni pridelovalci orehov.
E-novice · Dolenjska
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se