Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Znani najboljši sokovi, zavitki in najtežje jabolko


dolenjski-list
B. B.
21. 10. 2013, 11.55
Posodobljeno
05. 11. 2013 · 20:50
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

jabolko_001.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
jabolko-001
jabolko_001.jpg
jabolko_011.jpg
jabolko_014.jpg

Včeraj popoldne se je zaključil že 13. praznik topliškega jabolka, ki je v soboto in nedeljo privabil množico obiskovalcev ob blizu in daleč. Poleg sejma domače in umetnostne obrti, razstave jabolk in drugega sadja ter jedi iz jabolk - prvo so pripravili zaposleni v KGZ Novo mesto, drugo pa članice DPŽ Dolenjske Toplice - so včeraj razglasili tudi najboljše jabolčne sokove in kise ter podelili priznanja in nagrade najboljšim jabolčnim zavitkom in najtežjemu topliškemu jabolku.

Podelili so 13 priznanj za bistre in motne jabolčne soke. Najboljša med njimi sta bila sokova Kmetije Karlovček in družine Kos, najboljši grozdni sok so pridelali na turistični kmetiji Žagar, najboljši jabolčni kis pa je uspel domačinu Janezu Bučarju iz Bušinca.

Med prejemnice in prejemnika priznaj za najboljše jabolčne zavitke so razdelili 6 bronastih, 14 srebrnih in 7 zlatih priznanj. Najbolje je bil ocenjen veganski zavitek Metke Zupančič iz Meniške vasi, najtežje topliško jabolko pa je bilo s 462 g nagrajeno jabolko Toneta Roglja iz Podturna.

Kot so še sporočili iz topliškega TIC-a, je podelitvi priznanj in nagrad, ki so jo popestrile ljudske pevke Rožce, sledil prikaz izdelave dveh jabolčnih zavitkov. Prvega sta pripravili Marija Šuštaršič in Fanika Avguštin, drugega, veganski jabolčni zavitek iz ekološko pridelanih sestavin, pa sta pripravila absolutna zmagovalka tekmovanja za najboljši jabolčni zavitek Metka Zupančič in vodja TIC-a Dolenjske Toplice Primož Primec.

Prikazu je sledil še nastop dveh plesnih skupin, Plesnega društva PAN in kavbojskih plesalk in plesalca Country Koral, dan pa se je zaključil ob zvokih ansambla Topliška pomlad ter pokušini pečenih jabolčnih zavitkov.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.