Zanimivosti

Rulada s slivovim karpačem

M. S., Maja
30. 8. 2018, 16.01
Deli članek:

Slive so že zaradi svoje temno vijolične zunanjosti prav posebno poletno sadje. Spadajo v družino rožnic in nas osrečujejo s sladko-kislim okusom kar v dva tisoč različicah po vsem svetu. Danes ulada s slivovim karpačem

Revija Maja
Rulada s slivovim karpačem

Rulada s slivovim karpačem

110 min

Sestavine:

Za rulado:
300 g pšenične moke
200 g pirine moke
20 g kvasa
¼ l mleka
2 žlici vaniljinega sladkorja
100 g sladkorja
80 g masla
1 jajce
½ žličke morske soli
450 g slivove marmelade
100 g masla

Za karpačo:
3 slive
50 ml vode
50 ml sladkorja
20 ml slivovega žganja
10 ml limoninega soka

Preberite tudi: Stročji fižol v popolnem obroku. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Za rulado presejemo moko, naredimo na sredini jamico in vanjo nadrobimo kvas in 20 g sladkorja. Zalijemo z mlačnim mlekom. Posodo pokrijemo in jo pustimo 20 minut na toplem. Nato prilijemo preostalo mleko in vse skupaj zgnetemo v testo. Pokrijemo in pustimo še pol ure na toplem.

2. Testo še enkrat zgnetemo in ga razvaljamo na pravokotnik (30 x 50 cm). Na debelo ga namažemo z marmelado in zvijemo v rulado. Položimo jo v pekač in pustimo pokrito še 40 minut na toplem.

3. Pečico segrejemo na 175 stopinj (vroči zrak) in pečemo rulado 40 minut. Po dvajsetih minutah jo namažemo z maslom. Pečeno in ne prevroče narežemo na rezine.

4. Za karpačo slive razpolovimo in izkoščičimo. Narežemo jih na rezine in položimo na krožnik. Zavremo vodo, sladkor, dodamo še preostale sestavine in s tem prelijemo slive. Postrežemo z rezinami rulade.

Zanimivosti

zenska s hranilnikom
Zanimivosti

Ti ugodni izdelki so si prislužili znak “ODLIČNA KAKOVOST”

položaj otroka, vaja, joga
Jutranja telovadba

Ko vstanemo, najprej temeljito razgibajmo zaspane ude

potos, zalivanje, sobna rastlina
Zelena oaza

Sobne rastline za vse, ki jim vrtnarjenje ne gre najbolje od rok

mikrovalovna pečica
Nepogrešljiv aparat

Določeno hrano lahko v mikrovalovni pečici raznese ali pa celo zogleni

kavni aparat
Čiščenje in vzdrževanje

Poskrbite, da vam dragega kavnega aparata ne uniči vodni kamen

rep03-2025_naslovka
Zanimivosti

Obračun v političnem zakulisju: tarča je Robert Golob, ne Boštjan Poklukar