Zanimivosti

Iz pečice: losos v smetanovi omaki

M. S., Maja
15. 4. 2018, 11.01
Deli članek:

Za vas smo pripravili recept za slastno jed iz lososa. Losos sicer spada med mastne, a zelo zdrave ribe, poleg tega pa vsebuje veliko omega 3 maščobnih kislin.

Revija Maja

Losos v smetanovi omaki

Sestavine za 2 osebi:
250 g filejev lososa
sol, poper
250 ml smetane za kuhanje
1 žlica medu
1 žlica gorčice
2 žlici sesekljanega koprca

Priprava:

1. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Lososov file splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. Solimo, popramo, položimo v pekač.

2. Smetani dodamo med, gorčico in koprc ter prilijemo k lososu. Pečemo ga od 20 do 25 minut.

3. K lososu postrežemo riž, krompirjev pire ali pa kar kos kruha in solato.

Preberite tudi: Presenetimo z burgerji. Kliknite TUKAJ!