Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Iz pečice: losos v smetanovi omaki


M. S., Maja
15. 4. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vas smo pripravili recept za slastno jed iz lososa. Losos sicer spada med mastne, a zelo zdrave ribe, poleg tega pa vsebuje veliko omega 3 maščobnih kislin.

lachs_im_ofen_24541_1 losos.jpg
Revija Maja

Losos v smetanovi omaki

Sestavine za 2 osebi:
250 g filejev lososa
sol, poper
250 ml smetane za kuhanje
1 žlica medu
1 žlica gorčice
2 žlici sesekljanega koprca

Priprava:

1. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Lososov file splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. Solimo, popramo, položimo v pekač.

2. Smetani dodamo med, gorčico in koprc ter prilijemo k lososu. Pečemo ga od 20 do 25 minut.

3. K lososu postrežemo riž, krompirjev pire ali pa kar kos kruha in solato.

Preberite tudi: Presenetimo z burgerji. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.