Zanimivosti

Hrustljavi spomladanski zvitki

Revija Maja
4. 3. 2018, 11.01
Deli članek:

Spomladanski zvitki veljajo za klasiko azijskih kuhinj, ponavadi pa jih v restavracijah strežejo kot predjed. Seveda pa zvitke lahko pripravimo tudi sami. Različic zvitkov in pomak je sicer veliko, eno od njih pa najdete tudi v spodnjem receptu.

Revija Maja

Hrustljavi spomladanski zvitki

Listnato testo
40 min

Sestavine za 14 mini zvitkov:
125 g instantnih riževih rezancev
22 velikih kozic
50 g masla
100 g zelja
1 korenček
1 šopek koriandra
2 žlici arašidov
300 g razvaljanega listnatega testa
4 žlice olja

Za pomako:
1 žlička ingverjeve paste
1 žlica ribje omake
2 žlici sladke čilijeve omake
1 limeta (sok)

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Po navodilih na embalaži skuhamo rezance. Kozice popražimo na maslu, jim odstranimo lupino in ohlajene po dolgem prerežemo. Zelje na drobno naribamo, korenje ostrgamo in prav tako naribamo. Koriander osmukamo. Arašide popražimo v ponvi brez maščobe in jih potem na grobo sesekljamo.

2. V skledi pripravimo vse sestavine za nadev - rezance, zelje, korenje, koriander, arašide.

3. Testo razgrnemo in narežemo na 14 manjših pravokotnikov. Vsak kos namažemo z oljem. Po dolžini krajše stranice testa položimo nekaj listkov koriandra in tri polovice kozic. Obložimo z rezanci, korenjem, zeljem, potresemo z arašidi. Zvijemo v zvitke. Premažemo z oljem in položimo na pekač. Naredimo še 13 zvitkov.

4. Zvitke pečemo 20 minut. Medtem zmešamo vse sestavine za pomako, ki jo postrežemo z vročimi ali hladnimi zvitki.

Preberite tudi: Sladki polžki namesto potice. Kliknite TUKAJ!