Zrezki v čebulni omaki
Sestavine za 4 osebe:
4 po 1 cm debeli goveji zrezki (najboljši kos je ramsteak)
4 rdeče čebule
4 žlice olja
4 žlice vina
1 žlička moke
4 žlice kisle smetane
1 žlica gorčice
sol in poper
Priprava:
1. Čebulo olupimo in narežemo na koleščke ali na lističe. V skodelici gladko zmešamo moko, kislo smetano in gorčico.
2. V veliki ponvi na dveh žlicah olja zrezke najprej na hitro dobro popečemo po obeh straneh, nato jih s sokom od pečenja preložimo na krožnik. V ponev damo še dve žlici olja in čebulo, mešamo in pražimo toliko časa, da se čebula zmehča in postekleni, vendar ne sme porumeneti.
3. Čebulo solimo in popramo, prilijemo vino in premešamo, nato primešamo zmes s kislo smetano, zrezke damo nazaj v ponev, jih posolimo in popramo, ponev pokrijemo in dušimo še približno 10 minut.
Nasvet:
K zrezkom ponudimo pire iz sladkega krompirja ali iz krompirja in buče.