Zajtrk s podžupanom

##IMAGE-3799185##
Povabilu Vrtca Kočevje na tradicionalni slovenski zajtrk se je odzval podžupan Roman Hrovat, ki je z otroci enote Narcisa v Kočevski Reki užival doma pridelana živila.
Vsako leto tradicionalno tretji petek v novembru v Sloveniji obeležujemo dan slovenske hrane. Izhaja iz opozorila o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Eden izmed pomembnih aktivnosti dneva slovenske hrane je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk.
V projekt tradicionalnega zajtrka so vključeni slovenski vrtci in osnovne šole, tudi Vrtec Kočevje, ki vsako leto med povabi tudi predstavnike Občine Kočevje (vsako leto v drugo enota vrtca). Letos se je otrokom pridružil podžupan Roman Hrovat, ki je z otroki za zajtrkoval pet tradicionalnih živil, mleko, maslo, kruh, med in jabolko in še posebej poudaril, »da je zajtrk pomemben obrok dneva, da nam daje energijo, da lažje začnemo nov dan«.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se