Za znanega kuharja je ustvarjal tudi Jure Tomič iz Debeluha


Na Soboškem gradu je bil včeraj vrhunski kulinarični dogodek, na katerem je kuhal tudi Jure Tomič iz brežiške Ošterije Debeluh. Na povabilo podjetja Proconi, ki je najbolj znano po pripravljenih jedeh Pogrej in pojej, se je na obisku mudil eden izmed najbolj priznanih kuharskih mojstrov na svetu, Joël Robuchon. Ogledal si je proizvodni obrat Proconija in sodeloval na dogodku, kjer so vrhunski slovenski kuharji in strokovnjaki predstavili kulinarično izročilo svojih pokrajin.
Organizatorji so želeli mojstru predstaviti slovensko kulinarično izročilo v sodelovanju z etnologom dr. Janezom Bogatajem in vrhunskimi slovenskimi kuharji, od katerih je za pokušino vsak pripravil po eno jed in jo pospremil z izbranim slovenskim vinom. »V svojih ocenah sem vedno zelo iskren in povem vam lahko, da sem danes poskusil res odlične jedi. Vse so izhajale iz slovenske kulinarične tradicije, vendar so bile odlično posodobljene in zelo okusne. Ta kulinarični obisk v Sloveniji je zagotovo eden od obiskov zadnjih let, ki mi bo najbolj ostal v spominu,« je bil vtis Joëla Robuchona o slovenski kulinariki.
Kot omenjeno, je poleg kuharjev iz Ljubljane, Zgornjega Brnika, Vipave, Murske Sobote in Moravskih Toplic s svojimi jedmi sodeloval tudi Jure Tomič, ki je za predstavitev regije izbral: dimljeno postrv s pečeno hruško, hrenom in postrvjimi ikrami, so sporočili organizatorji.
M. M., foto: Manca Juvan
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se