Včasih tako, danes drugače. Kako ste pa vi delali krofe?


Pust je masten okoli ust. Tudi s slastnimi krofi je začinjen. Na misel mi pride, da danes krofe delamo drugače kot pred časom. Če me spomin ne vara, je moja mama najprej umesila po receptu rahlo testo, počakala, da je testo vzhajalo in ga potem razvaljala na določeno debelino. Z večjo skodelico je odtisnila okroglo ploskev. Na to je z žličko dodala na sredino kupček marelične marmelade in prekrila z drugo prazno ploskvijo in oboje stisnila z malo manjšo skodelico. Krofi so bili pripravljeni na vzhajanje.
Kako je položila krofe v vrelo olje in kako jih je obračala, se ne spomnim. Vem, da so bili debeli, z lepim belim vencem okoli.
Z zmletim sladkorjem jih je posipala in slastno pecivo je bilo tu.
Danes testo bolj enostavno oblikujejo v kroglice, ki vzhajajo, z kuhinjsko injekcijo vbrizgajo marmelado v sredo krogle. Nato se cvre v vrelem olju. Vse ostalo je verjetno enako. Naj bo tako ali drugače, oboje je okusno in lep spomin na naslednje pustne dneve.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se