Ste za polovično porcijo hrane? Težka bo.
Onstran Velike luže je takorekoč ni gostilne, v kateri gost na jedilnem listu ne more izbrati med veliko ali malo porcijo želene hrane.

Pri nas je kaj takega v glavnem možno le pri picah, kjer se ponekod lahko odločite celo za tri velikosti: malo, srednjo ali veliko, na voljo pa so tudi družinske, in pri otroških menijih, ki so običajno sestavljeni iz ocvrtega piščančjega zrezka in ocvrtega krompirčka. In to je to.
Porcije so standardizirane in odmerjene na neko povprečje, kar potem v praksi pomeni, da bi dvometrski možak s 120 kilogrami še z veseljem zmogel žlico ali dve, ženska s 50 kilogrami pa bo na mizi pustila krožnik, na katerem je vsaj še polovica hrane. Da se polovične porcije ne bi izplačale, je slab izgovor, ki ne pije vode, kajti te praviloma ne znašajo zgolj 50 odstotkov cene za celo porcijo, pač pa 70 odstotkov, torej bi gostinec s polovičko zaslužil več.
Kaj so o polovičnih porcijah povedali gostinci v Spodnjem Podravju, pa v aktualni tiskani izdaji.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se