© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špageti s češnjevimi paradižniki in rukolo


Maja Poljšak, Maja
14. 9. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tudi sredi septembra je paradižnika še na pretek.

spagetu s cesnjevci in rukulo.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 360 g špagetov
  • 160 g rukole
  • 500 g češnjevih paradižnikov
  • 4 stroki česna
  • 1 rdeč feferon
  • 6 slanih filejev inčunov
  • 5 žlic olivnega olja
  • sol in poper

Priprava:

  1. Paradižnike prepolovimo, česen olupimo in narežemo na lističe, feferon prerežemo, odstranimo semena in ga na drobno zrežemo. Fileje inčunov sesekljamo. V loncu pristavimo vodo za kuhanje špagetov.
  2. V visoki ponvi segrejemo olje, dodamo na lističe narezan česen, narezan feferon in sesekljane inčune ter malo popražimo. Ko česen zadiši, dodamo paradižnike, mešamo in pražimo, da se zmehčajo, previdno dosolimo in popramo po okusu.
  3. Ko voda zavre, jo solimo in vanjo stresemo špagete. Tik pred tem, ko so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, dodamo rukolo. Špagete in rukolo odcedimo, stresemo v ponev k paradižnikom, vse dobro premešamo in postrežemo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.