© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata iz popečene buče s česnovim prelivom


Katja Kmet, Zarja
11. 10. 2017, 15.24
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pripravljamo bogate zelenjavne solate iz svežih, pa tudi kuhanih sestavin.

solata iz popecene buce.jpg

Sestavine:

  • 1 manjša maslena buča
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 pesti rukole
  • dvakrat po 125 g mocarele

za preliv:

  • 2 na tanko narezana česnova stroka
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 1 žlica medu
  • 2 žlici sesekljanih metinih listov.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Bučo olupimo, očistimo in narežemo na 3 cm velike kose, ki jih zložimo na pomaščen pekač. Bučo pokapljamo z žlico olja, solimo in popramo. Pekač postavimo v vročo pečico in pečemo bučo 25 minut oziroma toliko, da je zlato zapečena. Medtem ko se buča peče, pripravimo preliv. V majhni ponvi segrejemo preostanek olja, dodamo na tanko narezan česen in ga na šibkem ognju pražimo, da se zlato obarva. Odstavimo, v ponev pa prilijemo kis in dodamo med. Znova pristavimo in med mešanjem z metlico segrevamo, da postane preliv sirupast. Odstavimo. Na 4 krožnike porazdelimo oprano in odcejeno rukolo ter na koščke natrgano mocarelo. Solatnemu prelivu primešamo sesekljane liste mete. Na posteljico iz rukole položimo pečene kose buče, vse skupaj pa pokapljamo s solatnim prelivom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.