Preverite, kako kuhajo dolenjski učenci: Podgurska pristavljenka, Gorjanski poteček…


Z okusom po Širhaklovi juhi in Pohorskem loncu, … se obračamo v smer Dolenjske, kjer je v Šmarjeških Toplicah že vse nared za 3. regijsko tekmovanje v lokalnih jedeh skupin osnovnošolcev, so zapisali organizatorji omenjenega tekmovanja. Vabijo, da mlade kuharje obiščete jutri, 12. marca, ob 11. uri, ko bo nastopila prva skupina, in ob 14. uri ob nastopu druge skupine. Glede na vnemo in angažma otrok Pomurja in Podravja, je dogodek dejansko vreden ogleda.
Na zadnjem regijskem tekmovanju se je v kuhanju lokalnih podravskih jedi minuli četrtek pomerilo kar 16 skupin v dveh etapah. Pod strogim in natančnim očesom vodje žirije, Urošem Mencingerjem, dolgoletnim kulinaričnim kritikom Nedela in odgovornim za istoimenski del EPK, so prav težko izbrali tiste, ki se bodo pomerili v finalu. A napredovale so le tri skupine, dve iz Maribora in ena s Ptuja, ki so se predstavile s Pohorskim loncem in pečenimi štruklji, s Pohorskim piskrom in Pohorsko omleto ter s Piščančjim ragujem in Ajdovo pogačo.
Tekmovanje se jutri seli na Dolenjsko, v Šmarješke Toplice. Prav tako v dveh skupinah se bo pomerilo 15 ekip osnovnošolcev z Dolenjske. »Kaj kmalu bomo ugotovili, kaj je to Podgurska pristavljenka, Gorjanski poteček, okusili Jabčnik ali Ajdov trijet… Ker vam vsega ne smemo izdati, vas vabimo na vrhunsko degustacijo dolenjskih lokalnih jedi izpod prstov osnovnošolcev!« sporočajo organizatorji.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se