© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Peka brez moke: sočna slaščica z bananami


M. O. Ž, Majin božič
13. 1. 2019, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vas smo izbrali recept Anje Donnermeyer iz knjige Peka brez moke, v katerem zagotovo ni glutena, je pa veliko vsega dobrega.

bananin-kolac-z-nutelo-jpg.jpeg
Peka brez moke
Bananin kolač z nutelo

Bananin kolač z nutello

Čas priprave: 20 minut


Čas pečenja: 40 minut

Sestavine za okrogel pekač za torto:
3 jajca
100 g sladkorja
100 g masla
2 banani
150 g nutelle (ali čokoladnega namaza z lešniki)
200 g mletih lešnikov
50 g jedilnega škroba
1 pecilni prašek
sladkor v prahu za posip

Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 °C. Rumenjake ločimo od beljakov in jih stepemo v trd sneg. Rumenjake, sladkor in maslo zmešamo v kremno zmes. Banani zmečkamo in jih z nutello vmešamo v zmes. Dodamo lešnike, jedilni škrob in pecilni prašek ter vse dobro premešamo.

2. Vmešamo sneg. Testo vlijemo v pekač za torto, obložen s papirjem za peko, in pečemo 40 minut. Pustimo, da se kolač ohladi, in ga nato posipamo s sladkorjem v prahu.

Objavljeno v reviji Majin božič, 21. 12. 2018.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.