Koroško opustošilo neurje

Video in foto: Gasilci v Črni v pičli uri prejeli 40 klicev na pomoč

D.K.
29. 7. 2024, 17.02
Posodobljeno: 29. 7. 2024, 20.56
Deli članek:

Koroško je včeraj spet zajelo hudo neurje, ki je največ škode povzročilo na območju občine Črna na Koroškem, kjer si še niti niso opomogli po lanski ujmi, vreme pa je težave povzročalo tudi v Mislinji in Slovenj Gradcu.

FB Koroška Čveka/Andrej Polanšek
Posledice nedeljskega neurja v Črni na Koroškem.

Kot smo že poročali, so na območju Črne na Koroškem zaradi močnih padavin v nedeljo popoldne hitro narasli hudourniki in v doline prinesli velike količine materiala, ki je zasul več hiš. Najhuje je bilo na območju Pristave, kjer je zasulo štiri hiše. V centru Črne je poplavljalo zaradi preobremenjenih kanalizacijskih cevi, prizadeto pa je bilo vnovič tudi območje Spodnjega Javorja, ki je bilo na udaru že v lanskih ujmah, tako julija kot avgusta. 

Kot je danes popoldne za Novice Svet 24 povedal poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Rok Šušel, so Črnjanom na pomoč prihiteli tudi gasilci iz sosednjega društva PGD Mežica.

Tako je v nedeljo popoldne na terenu na območju črnjanske občine posredovalo skupno 38 gasilcev, na 40. lokacijah. “Skoraj vsako minute smo prejeli en poziv,” je pojasnil Šušel, ki je dodal, da so jih občani največkrat na pomoč poklicali zaradi zalitih objektov, najbolj kritičen pa je bil po njegovih navedbah plaz v Spodnjem Javorju, ki je zasul 49-letnega občana. 

Omenjen plaz bodo po besedah poveljnika PGD Črna na Koroškem danes tudi pokrili. Ob tem je še spomnil, da to ni bil edini plaz, ki se je včeraj sprožil na območju Črne na Koroškem. Ravno zaradi plazu je bila namreč zaprta cesta Žerjav - Jazbina, ki pa je že prevozna. 

Pavel Pušnik
Plaz je zaprl cesto Žerjav - Jazbina.

Šušel je še dejal, da si želijo in upajo, da bo konec tedna, ko je spet napovedan dež, hkrati pa bo obletnica lanskih katastrofalnih poplav, miren. Da sami kot gasilci preventivno nimajo kaj narediti ob takšnih nalivih. Kot pomembno pa je izpostavil čiščenje in sanacijo hudournikov.

Nedeljsko popoldne je bilo naporno tudi za gasilce v Mislinjski dolini

Precej padavin je v nedeljo popoldne na Koroškem padlo tudi na območju Slovenj Gradca in Mislinje, kjer so prav tako na terenu posredovali številni gasilci. Na območju Mestne občine Slovenj Gradec je v 44 intervencijah posredovalo 80 gasilcev iz devetih gasilskih društev. Zaradi močnega dežja so bile zalite številne kleti in dvorišča. Podrto drevje je za dlje časa ustavilo promet na glavni cesti Slovenj Gradec - Mislinja.

Prostovoljna gasilska društva v občini Mislinja (Mislinja, Dolič-Šentflorjan in Dovže) so posredovala na sedemnajstih lokacijah v občini, z vso razpoložljivo tehniko in moštvom. S pomočjo delovnih strojev in gasilske tehnike so tako odstranjevali podrta drevesa, nameščali protipoplavne vreče, črpali vodo iz zalitih prostorov in odstranjevali posledice neurja.

Estrada

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

anna-sorokin
Zloglasna lažna dedinja

Foto: Obsojena prevarantka Anna Sorokin med nastopom v priljubljenem šovu s sledilno napravo na nogi

robert petan_foto jernej kokol (2)
Po poroki

Robert Petan razkril podrobnosti medenih tednov in nove sezone satirične oddaje

Sophia Loren
Italijanska igralka

Filmska diva Sophia Loren na pragu okroglega jubileja

PR_danielpopovic
Aktual

VIP večerja z Danielom Popovićem v Hotelu Dolenj'c

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste